Se v naših družinah, šolah še sliši slovenska ljudska pesem? Pesem, ob kateri so se ljudje v preteklosti družili ob delu, družinskih in vaških dogodkih ter spletali medsebojne vezi. Odločili smo se, da se tudi mi povežemo, spoznavamo in sodelujemo. Pobrskali smo po zakladnici ljudske glasbe in jih povezali v kulturno prireditev z naslovom S pesmijo pobarvajmo jesen. Zboru vseh učencev PŠ Krtina so se pridružili tudi dedki in babice, ki so napolnili naš prireditveni prostor. Popeljali smo jih v svet šaljivih, ljubezenskih, pripovednih, delovnih ljudskih pesmi in jih vrnili nazaj v otroška leta. Številčni zbor je ubrano prepeval in se zavedal, kako pomembno je ohranjati ljudske sledi, ki so jih nam zapustili naši predniki. To je bil čas, ko so z veseljem priskočili na pomoč drug drugemu.

Tudi mi smo sledili tej ideji in s prostovoljnimi prispevki zbrali 373 €, ki jih bomo izročili Čebelarskemu društvu Krtina – Dob za obnovo požganega čebelnjaka. Hvala vsem obiskovalcem za prispevek.

Veseli smo, da smo se družili in skupaj prispevali k ohranjanju naše kulturne dediščine. Na naši šoli, se še sliši slovenska ljudska pesem.

 

Oznake: