V šoli smo organizirali natečaj na temo “Matematika za boljši svet” ob Mednarodnem dnevu matematike, ki je danes – 14. 3. 2022.

Učenci 5.a, 5.b. 6.b in 6.c so se odzvali in se zelo potrudili pri izdelavi izdelkov (pesmice, križanke, družabne igre). Za sodelovanje se učencem zahvaljujemo in jim čestitamo za vse izvirne ideje.

Zmagovalci natečaja na šolskem nivoju so tisti učenci, ki so sledili letošnji temi natečaja, torej temi: “Matematika za boljši svet”.
Iz 5.A razreda je to križanka Matevža Bračiča in Gala Orehka, rima Julije Kavčiča, iz 5. B razreda pesem Tinkare Kovič ter iz 6. C razreda VITO ŠEME z naslovom “Matematični razlogi za recikliranje”. Učenci zmagovalci na šolskem nivoju prejmejo praktično nagrado.

Poleg teh izdelkov pa bomo poslali na natečaj Društva matematikov, fizikov in astronomov še izdelke naslednjih učencev: Neje Hafner, Luke Zupančiča, Anamarije Strgar in Doroteje Štih iz 6.C. Držimo pesti za čimboljšo uvrstitev izdelkov tudi na državnem nivoju.

Fotografije izdelkov, ki bodo poslani društvu matematikov, fizikov in astronom Slovenije si lahko ogledate v foto-galeriji spodaj.

Čestitke. Učiteljice matematike.