Spoštovani starši,

do tega trenutka še nismo prejeli okrožnice MIZŠ, ki nam jo obljubljajo od včeraj sprejetega odloka.

V včeraj sprejetem Odloku, ki je zaobšel naše predloge, bo samotestiranje učencev od srede, 17. 11. 2021, obvezno v šolah od 1. do 9. razreda, razen za učence, ki izpolnjujejo pogoj prebolevnosti ali cepljenja.

Pred izvedbo testiranje boste morali starši podati predhodno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju samotestiranja v prostorih šole. Učenci, katerih starši ne boste podali soglasja, se bodo se s sklepom ministra, pristojnega za izobraževanje, šolali na daljavo (Ur.l.RS 177/21).

Učenci, ki zaradi posebnih potreb samotestiranja ne bodo zmogli opraviti sami v šoli, samotestiranje s starši ali zakonitimi zastopniki opravijo doma, nato šoli sporočijo izvid testa v skladu s protokolom.

Čez vikend bomo uskladili naša ravnanja, tudi na podlagi Okrožnice in vam najkasneje v torek, 16. 11. 2021, poslali podrobna navodila.

Prav tako vas prosimo, da si do pričetka samostestiranja v šoli priskrbite teste HAG za samotestiranje, ki jih brezplačno prevzamete v lekarni.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video spodaj:

Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

V imenu zaposlenih OŠ Dob vas prosimo za sodelovanje in razumevanje, kajti trenutne stiske so stiske vseh nas.

Dob, 12. 11. 2021

Barbka Drobnič, ravnateljica

Sporočilu dodajam še stališče združenja ravnateljev z dne 12. 11. 2021.

Prenos dokumenta