V tednu od 7. do 11. oktobra 2024 smo obeležili jubilejni 70-letni Teden otroka. Tako kot vsako leto, smo tudi letos za ta poseben teden pripravili malo drugačne dni, da bi popestrili šolski vsakdan. Letošnja tema je otrok, nepopisan list.

V ponedeljek smo se vsi učenci naše šole zbrali v telovadnici, kjer smo prebrali poslanico in se pogovorili o njeni vsebini in pomenu besedne zveze nepopisan list. Vprašali smo se, ali lahko najdemo vzporednice med otroštvom nekoč in danes. Na prvi pogled se zdi, da je svet popolnoma drugačen – tehnologija, način vzgoje in tempo življenja so se močno spremenili. Vendar bistvo “biti otrok” ostaja nespremenjeno.

Vsak otrok se rodi kot nepopisan list, a njegovo odraščanje oblikujejo čas, v katerem živi, vzgoja, šolski sistem, družba in okolje. Kljub vsem spremembam ostajajo osnovne potrebe otrok iste: ljubezen, varnost, igra, znanje, druženje in priložnosti za razvijanje njihovih talentov.

Vsak dan v tednu je imel svojo barvo in vsi na šoli smo se oblekli temu primerno. Program dejavnosti je bil zelo raznolik: ura družabnih iger, izmenjava igrač, samopostrežna malica, zabavne frizure, kino in skupnostna oglasna deska.

Naš teden smo popisali in pobarvali s prijetnimi aktivnostmi in vsakdo je lahko našel kaj zase.