Spoštovani,

Na PŠ Krtina smo se pridružili najdaljši in najbolj množični podnebni iniciativi na svetu Čas se izTEKa – Running out of Time!

30. septembra je na pot iz Glasgowa na Škotskem krenila podnebna štafeta, ki jo je do sedaj podpisalo že skoraj pol milijona mladih in vseh, ki podpirajo njihove zahteve po kakovostnem podnebnem izobraževanju. Štafetno palico si bomo 18. in 19. oktobra podajali tudi v Sloveniji, od koder bo pot nadaljevala v Sharm-el Sheikh na Podnebno konferenco COP27.

Ker prispe štafeta v Slovenijo ponoči, bomo na PŠ Krtina izvedli simbolični podnebni tek. Pridružite se mu lahko v tednu, ko bo štafeta prišla k nam, torej od 17. 10. do 21. 10. 2022.

Na vhodu v stari del šole bo danes, 17. 10. od 14h dalje do petka, 21. 10. do 8.00 mogoče vzeti listič za sodelovanje. Od šole bo ob Radomlji označena 1km dolga učna pot. Po poti lahko tečete ali hodite. Ob povratku nazaj k šoli, na listič napišete število sodelujočih (torej koliko vas je hodilo po poti) in kolikšno razdaljo ste prehodili (če ste šli do zadnje oznake in nazaj, sta to 2km, če ste prehodili več, napišete ustrezno število). Listič nato oddate v šolski nabiralnik (veseli bomo tudi kakšne vaše misli na zadnji strani lističa). Konec tedna bomo sešteli vse kilometre. Podnebna štafeta bo opravila 7767 km, koliko kilometrov bomo zbrali mi?