Učenci in učitelji podružnične šole Krtina smo se že dolgo veselili tega dne. Po prihodu na Sevniški grad, smo vsak zase izdelali žlično lutko. Pri tem so nam pomagali člani  Grajskega lutkovnega gledališča.

Naši princi in princese, baroni in baronice, kralji in kraljične so nato odkrili skrivnostni svet 17. stoletja, ko so na sevniškem gradu še živeli baron Moscon in njegovo spremstvo. Na vhodu nas je prijazno sprejel baronov sluga Ciril. Popeljal nas je po grajskih sobanah vse do baronove spalnice, kjer se je hišna pomočnica Marjanca trudila zbuditi barona Moscona. Ta se je našega obiska razveselil. Hitro nam je povedal nekaj svojih zgodb o lovu na lisice in medvede. S Cirilom smo nato obiskali staro grajsko učilnico. Kasneje nam je v sprejemnici gradu zaigral na kitaro in nam zapel. Nato smo odšli v veliko jedilnico, kjer je baron Moscon pravkar jedel svoj zajtrk. Za slovo smo mu zapeli.

Na grajskem igrišču smo se udeležili srednjeveških grajskih iger: metanje lesenih cekinov in obročkov, streljanje z lokom, merjenje moči…

 

Oznake: