V petek, 30.9., zjutraj smo se zaskrbljeno ozirali v nebo. Iz temnih oblakov je rosilo, tla so bila polna luž. Napovedana je bila razjasnitev a kdaj se bo to zgodilo … Z avtobusom smo se odpeljali proti Volčjemu Potoku. Na polovici poti smo ugasnili brisalce. Juhuhu, pred nami je bil čudovit dan!

V učilnici arboretuma je učiteljica Aleša učence seznanila s potekom dopoldneva. Nato so se pogovarjali o drevesih in grmih, o naravi v različnih letnih časih ter o živalih, ki živijo v parku ali pa ga občasno obiščejo.

Po malici smo se podali na raziskovanje. Obiskali smo rozarij in tekmovali, kdo bo našel več različnih barv. V soncu so se resnično lepo svetile. Pri močvirski cipresi smo pozdravili smrkce. Posladkali smo se s plodovi šipka in cvetnega drena. Pri ginku smo nabrali nekaj odpadlih listov za ustvarjanje in izvedeli, da so ginkova drevesa živela že v času dinozavrov. Učenci so pozvonili na zvonček želja in nato smo odšli do hiše metuljev in kaktusov. Kako nežni so metulji! A dotakniti se njih ne smemo, ker jih lahko poškodujemo. Kmalu so se poslovili od učiteljice Aleše in odšli do igrišča.  Po kratkem oddihu smo se mimo dinozavrov in kitov vrnili k avtobusu.

 

Oznake: