Zadnji mesec pred poletnimi počitnicami se je v 3. K in 3. L veliko dogajalo.

Obiskali smo Kupčev malen, kjer sta nam oče in stari oče našega učenca Jakoba Kepca, razkazala domačijo in obnovljen mlin, kjer so razstavljeni stari predmeti. Povedala sta nam veliko zgodb iz starih časov in povedala zakaj so kakšen predmet uporabljali. Pogostili so nas z domačimi dobrotami in sladoledom.

Odpeljali smo se v Ljubljano, kjer smo obiskali Center Iris – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana. Naučili smo se veliko novega o slabovidnih in slepih, spoznali njihove pripomočke in jih tudi uporabili. Spoznali smo vrt čutil in se igrali igre, ki so prilagojene za slepe in slabovidne.

Imeli smo pravi orientacijski pohod v okolici šole. Razdelili smo se v skupine in iskali točke, kjer smo morali opravljati različne naloge.

Najbolj všeč pa nam je zagotovo bila prav posebna petkova noč, saj smo prespali v šoli. Zbrali smo se ob 18.00 na igrišču, kjer smo se igrali, za večerjo jedli pice in se odpravili v šolo. V učilnici 2. razreda smo si pripravili podloge in spalne vreče, se oblekli v pižame in si ogledali risani film. Okoli polnoči so zaspali še najbolj vztrajni, prvi pa so se zbudili že pred 6. uro zjutraj. Okoli sedmih so vstali še zadnji, vse smo pospravili in ob 8 uri so nas prišli iskat starši.

 

Oznake: